• ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishEsperantoFrenchGermanHungarianItalianPolishPortugueseRomanianRussianSpanish
  • +via email
  • *protected email*

Pedigree

Pedigree

Pedigree database

Een stamboekregister, ook bekend als een stamboek, stamboek of register, in de veehouderij en de hobby van dierlijke verbeelding, is een officiële lijst van dieren binnen een specifiek ras waarvan de ouders bekend zijn. Dieren worden meestal geregistreerd door hun fokkers als ze nog jong zijn. De termen stamboek en register worden ook gebruikt om te verwijzen naar lijsten van mannelijke dieren die “staand staan”, dat wil zeggen, die dieren die actief fokken, in tegenstelling tot elk bekend exemplaar van dat ras.

Dergelijke registers geven gewoonlijk certificaten af voor elk geregistreerd dier, een stamboom, pedigree de dierdocumentatie of meestal de “papieren” van een dier. Registratiedocumenten kunnen bestaan uit een eenvoudig certificaat of een lijst van voorouders in de achtergrond van het dier, soms met een kaart die de afstamming laat zien.

Waarom Pedigree

Bovenstaande leest natuurlijk lekker weg. Vandaar een korte vertaling en waarom wij onze honden registreren in de pedigreedatabase.com

Voor u, als nieuw hondeneigenaar, is het erg belangrijk dat u kunt zien waar uw nieuwe pup uit voortkomt. Wat zijn vader en moeder zijn, maar natuurlijk ook de opa en oma en daar de voorouders van.

Op die manier wordt u goed in staat gesteld een voor oriëntatie te doen wat voor type pup u kunt verwachten, maar ook hoe deze qua gezondheid e.d. in elkaar steekt. Het is weliswaar geen garantie uiteraard, net zoals mensen is ieder individu een op zichzelf staand wezen, maar het helpt u in ieder geval wel een stuk verder op weg….

pedigree