• ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishEsperantoFrenchGermanHungarianItalianPolishPortugueseRomanianRussianSpanish
  • +via email
  • *protected email*

Programma

Programma

Bullspirit Fokprogramma

Wij zijn veel ontwikkelingen met betrekking tot de toekomst van een Amerikaanse Bulldog in het algemeen. En deze ontwikkelingen komen het ras niet allemaal ten goede vinden wij.

Gelukkig zijn er ook een aantal fokkers, wereldwijd, die net zoals ons inspanningen leveren om de ras standaard van de Amerikaanse Bulldog te waarborgen en of te verbeteren.

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring met het fokken van Amerikaanse Bulldoggen. Door deze lange ervaring zien wij onze honden meer en meer stabiel worden met oog op deze ras standaard en denken wij dat wij “pure” Amerikaanse Bulldoggen fokken, die dicht bij haar originele roots staan.

Ons Doel

Bullspirit heeft zichzelf als doel gesteld om honden te fokken die voldoen aan onderstaande kenmerken:

  • Goede gezondheid
  • Temperament
  • Werklust/Prestaties

Profielfoto van Karin En Irving Martir

Tevens heeft ons doel voor ogen dat wij met ons fokprogramma de kwaliteit van dit ras waarborgen en liefst ook, waar mogelijk, verbeteren. Wij proberen dit na te streven door te kijken binnen alle bloed- of kwaliteitslijnen, welke honden het beste combineren met elkaar. Zowel uit eigen foklijnen als van andere fokkers.

Deze focus moet uiteindelijk leiden tot de productie van sociale, degelijke en zelfverzekerde Amerikaanse buldoggen die geschikt zijn voor het gezin en thuis situatie.

Gezondheid

Al onze honden zijn getest op gezondheid voordat er een paring plaatsvindt en dit zelfde vragen wij ook van de partner waarvan wij de hond gebruiken voor een dekking.

Onze honden worden getest op:

  • Heupen geröntgend / gescoord voor dysplasie – HD
  • Ellebogen geröntgend / gescoord voor dysplasie – ED
  • Neuronal Ceroid Lipofuscinosis – NCL
  • Ichthyosis – ICH
  • DNA geprofileerd.

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe puppy voor uw gezin, let dan op dat u bij een fokker aanklopt, die gezondheid hoog in het vaandel heeft staan en u kan aantonen dat zij aan deze richtlijnen voldoen. Transparantie en openheid over het karakter van onze honden is informatie die wij graag aan onze potentiële nieuwe puppy-eigenaren gepassioneerd delen.

Fokken

Onze vrouwtjes worden alleen gefokt met selectief gekozen dekreuen, uit eigen lijn of bij andere gerenommeerde fokkers vandaan. Er wordt goed opgelet hoe het teefje en de reu elkaar aanvullen om zodoende eventuele fouten te corrigeren of de hond te verbeteren. Een uitgangspunt waar wij opletten en die we steeds verder vervolmaakt krijgen, is de confirmatie van de hond zoals wij denken dat een Amerikaanse Bulldog moet zijn, in combinatie met een “pittig” karakter. Zo zien wij dat onze honden over het algemeen, kort en dynamisch zijn qua lichaamsbouw, zware botten en hoge wendbaarheid.

Met pittig karakter bedoelen een hond die er staat wanneer dit nodig is, maar die uiterst loyaal naar zijn baasjes is. Onze teven zijn geen dekteven. Wij doen hooguit tweemaal een nestje bij een teef en dan mag zij met pensioen

Puppies

foto van Karin En Irving Martir.

Onze pups worden bij ons thuis opgevoed en worden vanaf jonge leeftijd veilig gesocialiseerd. We laten ze communiceren en kennismaken met andere gevaccineerde honden, onze andere dieren en allerlei dagelijkse indrukken. Op die manier proberen wij de honden een goed uitgebalanceerd temperament te geven waarvan wij denken dat dit een echte Bullspirit hond is.

We testen onze puppy’s op temperament bij ongeveer 7 weken oud. Daarnaast observeren wij de pups uiteraard vanaf dag 1. Door deze aanpak zijn wij heel goed instaat om te beoordelen welke pup het beste bij uw situatie past.

Geen van onze puppy’s verlaat ons voordat ze minimaal 8 weken oud zijn. Ze zijn dan gevaccineerd, regelmatig ontwormd, behandeld tegen vlooien en gechipt.

We hebben het recht om iemand van de aankoop van onze puppy’s te weigeren als we vinden dat ze niet geschikt zijn.